w
 
Start
Intervju fra lovsang.no : No ordinary year

Tilbake til II News & Info

Kristin Solheim fra Frekhaug har født både baby og ei plate dette året

II Intervju hentet fra lovsang.no

- Jeg ble overveldet over hva Gud gjorde da jeg sang mine egne sanger offentlig for første gang. Guds Ånd berørte forsamlingen. Responsen var enorm, og gjenklangen i folks hjerter ga støtet til CD'en No Ordinary Day, som kom ut i juli 2007 på Folk Media, forteller Kristin Solheim.

Rikt musikkliv. I barne- og tenårene var Kristin engasjert i Betel, Trondheim, og hun er takknemlig for å ha vært en del av et rikt musikkliv der. - Jeg ble stimulert til å prøve meg på forskjellige ting, både som musiker og solist. Jeg var 14 år da jeg begynte å lede lovsang i menigheten. Dette var av stor betydning for meg. I dag leder hun lovsang i Kristent Felleskap. Hun elsker å undervise om lovsang og menighetsliv. Hun drømmer også om "happeninger" der Guds folk fra ulike sammenhenger, priser Gud og er sammen i hans nærvær.

Jazzinteressert. Da Kristin var 16 år gammel ble hun genuint interessert i jazz, og fikk lyst til å studere musikk. På universitetet traff hun Oddmund, en dyktig jazzpianist. De begynte å opptre og lede lovsang sammen. To år senere giftet de seg, og spiller fremdeles sammen, enten bare de to eller med fullt band.

Profetord. Kristin begynte å skrive sanger som en respons på mange profetiske ord som hun fikk fra forskjellige hold i løpet av en uke. Hun var sykemeldt og brukte formiddagene på å prise Gud ved pianoet og gå turer.Gud ga henne ideer til tekster og melodier, og hun la mye tid og arbeid ned i sangene. - Folk forteller at Gud har rørt ved dem gjennom sangene, og spesielt tekstene får jeg mye respons på, forteller Kristin.-Jeg er takknemlig, men ikke overrasket. Det er jo i tråd med det Gud har talt.

Sterk debutant. Master Music omtaler CD'en som "en av årets sterkeste debuter". Kristin gir produsenten Espen Gundersen æren for den høye musikalsk kvaliteten på plata. - Plata er en soloutgivelse, og jeg er veldig fornøyd med det utrykket den har fått. Når jeg spiller med bandet mitt "live" er det mer trøkk og et sterkere lovsangsutrykk, sier Kristin. Hun har reist en del med bandet i høst. - Vi ønsker å velsigne og gi videre det Gud har gitt oss, og reiser på invitasjoner til enkle samlinger eller større konserter. Og om musikerne våre ikke er med, er jo Oddmund et helt band i seg selv, ler Kristin.

 

 

1

13/9-09: Felleskristen gudstjeneste, Osterøy. Osterøyhallen kl. 11
20-23/3-09: Lovsang ekteskapsweekend IMF
21/9-08: Kløvheim bedehus. 19:30
30/8-08: Jesusfestival Osterøy, utekonsert i Lonevåg. Info: jesusfestival.no
18/7-08: worship, Kristent Nettverks Sommerkonferanse, Stokke
9/6-08: Bergen, Sammen for ekteskapet
7/6 -08: Årsmøte IMF
24/4 -08: Påskefest, Kristent Fellesskap, Bergen
12/4-08: Oslo, Sammen for ekteskapet

16-17/2 - 08
Felleskristen møteuke, Stord

10/2 -08:  Worship, Asia-Link og pastoralnettverket, Kristent Fellesskap, Bergen, kl.19

27/1 -08: Kristkirken, Bergen

25/1 -08: Lederforum, Nordhordland
17/1 -08: Dawn conference for church leaders, Sandnes
5/11 - 07: Kristkirken, Bergen
21-22/9 -07:    Ledermiddag/morgenmøte, Pinse for alle, Oslo Spektrum
14/9 -07: Releaseconsert, NHFS
21/7 -07: worship, Kristent Nettverk, Stokke
20/7 -07: Releaseconcert, Kristent Nettverks sommerkonferanse, Stokke
5-7/7 -07: worship, Kristent Nettverks sommerkonferanse, Harstad

1

 

Folk Media AS © 2009. All rights reserved